abonneren

Terugroepactie Note 7 wegens gevaar voor exploderende accu

Samsung roept wereldwijd de Note 7 terug, omdat vastgesteld is dat de accu kan exploderen. Wie al een toestel in bezit heeft, kan kosteloos een nieuw exemplaar toegestuurd krijgen.

Dat meldt Samsung vandaag in een officiële statement, nadat eerder al geruchten de ronde deden. Er zijn 35 gevallen bekend waarbij de accu ontplofte tijdens het opladen. Hoewel dat 'in minder dan 0,1 procent van alle verkochte toestellen' zo is, ziet het bedrijf zich toch genoodzaakt om voor de zekerheid alle phablets terug te trekken.

Verwachte leverdatum onbekend

In Nederland was de Note 7 nog niet te koop, dus wat dat betreft hadden we met het eerdere uitstel geluk. Eigenlijk zou het toestel hier op 9 september lanceren. De kans is aanzienlijk dat die datum niet meer gehaald wordt. Zo meldt Coolblue dat de verwachte leverdatum nu onbekend is vanwege 'een nieuwe kwaliteitscontrole'. 

Update: Samsung laat weten dat iedereen die al een pre-order geplaatst had voor het toestel, er nu - ter compensatie - gratis een 128 GB-geheugenkaartje bijkrijgt.

Bron: Samsung

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Samsung, Galaxy Note 7

Laatste Vacatures