abonneren

Televisies krijgen speciaal Netflix-keurmerk

Wanneer je de televisie aanzet, kijk je over het algemeen eerst naar het kabelaanbod. Later kies je er misschien voor Netflix nog eens op te starten. Voor Netflix is dat niet snel genoeg. Hoe eerder je in de streamingdienst zit, hoe beter.

Daarom gaat Netflix nu samenwerken met televisiefabrikanten als Sony, Sharp en LG. Televisies die je net een net wat betere Netflix-ervaring voorschotelen dan andere apparaten krijgen daarbij een 'Netflix Recommended TV'-afbeelding op de verpakking.

Voordat een tv deze stempel meekrijgt, moet 'ie wel aan bepaalde criteria voldoen. Zo wordt er gekeken naar hoe snel de Netflix-app opstart. Het liefste geven ze je de mogelijkheid om de televisie direct in Netflix op te starten, bijvoorbeeld door een specifieke Netflix-knop op de meegeleverde afstandsbediening.

Criteria

Hoe soepel de menu's besturen en hoe snel je een video kan hervatten spelen hierbij ook mee. Waar kabel nu nog de standaard is en Netflix optioneel, hoopt de streamingdienst dat dit straks net andersom gaat zijn.

Het nieuwe keurmerk is daarbij weer een stap dichter bij die toekomstvisie. In de lente van 2015 wordt het initiatief uitgerold in de Verenigde Staten. De exacte criteria worden dan ook bekendgemaakt. De rest van de wereld volgt later.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: TV

Nieuws headlines

Laatste reactie