Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Telegram verbetert groepsgesprekken met mentions

Het privacyvriendelijke WhatsApp-alternatief Telegram heeft een flinke verandering doorgevoerd in de groepschats. Je kunt nu berichten aan specifieke personen richten in een groepschat, en kun
Telegram wil vooral de structuur van groepsgesprekken overzichtelijker maken. Op dit moment is die nog te verwarrend, omdat er vaak gesprekken door elkaar heen lopen binnen een groepschat.

Mentions

Eén van de functies die Telegram daarom heeft toegevoegd is dat je nu 'mentions' kan doen, waarbij je een specifiek persoon in een groepschat kunt aanspreken. Als je een 'mention' stuurt naar een specifiek persoon, dan krijgt die een melding. Die komt zelfs binnen wanneer de persoon de groepschat op stil heeft gezet.

Gebruikersnaam

Het is ook mogelijk om meerdere personen tegelijk aan te spreken. De voorwaarde is wel dat de gebruiker daarvoor een gebruikersnaam heeft aangemaakt. Dat is een functie die Telegram een aantal maanden geleden doorvoerde.

Het wordt volgens Telegram ook makkelijker om in een groepsgesprek te navigeren. Als je tikt op een antwoord naar een specifiek persoon, dan scroll je automatisch omhoog naar het originele bericht.

Verwarrend

Volgens Telegram zijn groepsgesprekken al jaren hetzelfde en zit er weinig verandering meer in dergelijke apps. Toch, zegt het bedrijf, kan er nog veel veranderd worden om groepsgesprekken makkelijker te maken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Software

Tags: Chat

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie