Telefoons, smartwatches, laptops; wat krijgen we te zien op de IFA-beurs?

Volgende week vindt de grote elektronicabeurs IFA plaats in Berlijn. Technologiebedrijven grijpen de beurs aan om de nieuwste apparatuur te lanceren, en ook dit jaar mogen we weer mooie dingen verwachten. Nieuwe smartphones, slimme horloges, tv's... Wat krijgen we allemaal te zien op de beurs?

Moto 360-smartwatch

Nu het tijdperk van de écht goede smartwatches eindelijk is aangebroken, nemen we geen genoegen meer met dat ene model op de markt. Gelukkig gaat daar tijdens de IFA verandering in komen, want Motorola kondigt daar naar alle verwachting de Moto 360 aan, de langverwachte ronde smartwatch op Android Wear. We zijn erg benieuwd of de ronde vorm het een beetje aantrekkelijker maakt om een smartwatch te kopen, of dat slimme horloges nog steeds een rare gimmick blijven. Naast de Moto 360 kondigt Motorola hoogstwaarschijnlijk ook de Moto X- en de Moto G-smartphones aan.

Méér smartwatches

Motorola is niet het enige bedrijf dat met een smartwatch komt. Ook Samsung presenteert naar verwachting een eigen slim horloge, de Gear Solo. Die zou met een eigen sim-kaart en sd-poort ook zonder smartphone goed werken. Ook Acer heeft gezegd met een goedkope smartwatch te komen, die op besturingssysteem Android Wear draait.

LG G Watch 2

Ook gaan er geruchten dat LG slechts 3 maanden na het uitbrengen van de G Watch al een opvolger zou uitbrengen voor het horloge. Wat er beter zou zijn aan de G Watch 2 is nog niet bekend, maar een mooier uiterlijk en een langere batterijduur zouden geen slechte start zijn.

Galaxy Note 4-phablet

Ook op het gebied van smartphones is er Berlijn genoeg nieuws te halen. Eén van de apparaten die worden verwacht, is de Galaxy Note 4-phablet van Samsung. De afgelopen jaren presenteerde Samsung de populaire versie van de smartphone/tablet ook op de beurs, dus gaan we er vanuit dat we er even mee aan de slag kunnen. We weten inmiddels van de Note 4 dat het toestel een 5,7 inch scherm krijgt met een q-HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels, en volgens de geruchten zou het apparaat ook verkrijgbaar worden met een gebogen scherm.

Sony Xperia Z3-smartphone en -tablet

We waren al erg te spreken over de Xperia Z2-tablet, dus kunnen we niet wachten op de opvolger van de vlaggenschiptelefoons en tablets van Sony. De Xperia Z3-smartphone en gelijknamige tablet lijken flink anders te worden dan de eerdere modellen, met een ander uiterlijk en een Full HD-scherm. Ook moet het toestel een 20,7 megapixel camera krijgen. Eerst zien, dan geloven...

Samsung virtual reality-bril

Dat virtual reality-brillen al lang niet meer het dure speelgoed van de rijken zijn, of alleen in de arcadehallen liggen, bewijst het succes van de Oculus Rift wel. En nu tech-giganten als Facebook daarmee aan de slag gaan, laat de concurrentie zich in de virtuele-werkelijkheid horen. Zo ook Samsung, dat volgens de geruchten eindelijk officieel de Samsung Gear VR presenteert (met codenaam 'Project Morpheus'). De virtual reality-bril zou naar verluidt werken met de nieuwste smartphone-modellen van Samsung, maar we zijn erg benieuwd hoe dat in de praktijk werkt.

Laptops

Je zou door alle tablet-, smartphone- en smartwatchaankondigingen bijna vergeten dat er nog steeds een hoop mensen zijn die zweren bij de (bijna) ouderwetse laptop, maar ook voor fans van de schootcomputer krijgen op de IFA genoeg te zien. Traditioneel kondigt Asus altijd een aantal nieuwe modellen rond de tech-beurs, dus op het gebied van Asus-ultrabooks wordt er hoogstwaarschijnlijk wel iets moois verwacht, maar ook van Lenovo hebben we hoop dat er iets moois gepresenteerd wordt. Wellicht wordt dat de Yoga 3, de opvolger van de geinige Yoga II.

Er zijn nog geen concrete aanwijzingen dat er op het gebied van laptops iets wordt aangekondigd (in tegenstelling tot LG en Samsung, dat opzichtig laat doorschemeren met nieuwe apparatuur te komen), maar als het verleden enige garantie biedt voor de toekomst mogen we best wat moois verwachten op laptopgebied.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: ifa