Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Techbedrijven staan volledig achter Parijs-akkoord

Trump en de Verenigde Staten mogen dan uit het klimaatakkoord van Parijs zijn gestapt, dat betekent nog niet dat de Amerikaanse industrie dat ook doet. In een open brief hebben grote techbedrijven als Google, Apple, Microsoft en Facebook zich tegen de plannen van Trump gekeerd en duidelijk gemaakt dat zij zich aan de destijds gemaakte afspraken gaan houden.

Het manifest is een signaal richting Trump en het besluit om zich niet meer te houden aan de klimaatafspraken. Techbedrijven vrezen dat slimme, klimaatneutrale uitvindingen onder druk komen te staan. Dat soort oplossingen zijn niet alleen belangrijk om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar bieden ook veel kansen voor bedrijven om geld te verdienen met innovaties.

Google, Apple en Microsoft

Het manifest is ondertekend door de CEO's van een groot aantal bedrijven, waaronder veel van de allergrootste. Onder andere Apple, Google, Microsoft, Amazon, Spotify, Facebook, Tesla en Twitter hebben het manifest ondertekend, maar de lijst is nog veel en veel langer.

Veel bedrijven hadden al voor de kogel door de kerk was hun zorgen uitgesproken over de mogelijkheid dat de VS het klimaatakkoord zouden verlaten. Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk zegde zelfs zijn rol als officiële adviseur van Trump op.

klimaatakkoord
Een samenvatting van het manifest.

China doet mee

Overigens blijft China zich manifesteren als de grote aanjager achter Parijs. Het land gaat zelfs een samenwerking starten met de Amerikaanse staat Californië, dat een soort eigen mini-akkoord heeft gesloten. Op die manier hoopt de staat zich los te trekken van het Amerikaanse beleid, iets wat het op meer vlakken probeert. Veel techbedrijven, waaronder Apple, Google en Facebook, hebben hun hoofdkantoor in Californië staan.

Geschreven door: Daan Doedens op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: klimaatakkoord, Parijs, klimaat, nieuws, google, Apple, Facebook, Microsoft, trump

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie