abonneren

Talkase-telefoon is even groot als creditcard

Het Taiwanese WirelessMe is een crowdfundingcampagne gestart voor de Talkase, een 'telefoon' die zo groot is als een creditcard.

De Talkase is in feite niets meer dan een klein toetsenbordje met een display'tje. Je kunt er echter wel mee bellen door er een sim-kaart in te stoppen, of door 'em via bluetooth te koppelen aan je smartphone.

Je kan er ook tekstberichten op ontvangen en verzenden. Je hebt zo dus twee telefoons in één. Je normale toestel aan de voorkant, en de Talkase-telefoon aan de achterkant.

Backup

Het telefoontje is voornamelijk handig als backup-toestel. Omdat hij in het hoesje klikt waar ook je smartphone in zit, draag je hem altijd bij je. Maar de accu gaat veel langer mee dan de gemiddelde smartphone: 100 uur, en je kunt er 2,5 uur mee bellen. Tenminste, dat stellen de makers ervan. Is de accu van je smartphone leeg, dan is de SIM-kaart gemakkelijk om te wisselen en blijf je langer bereikbaar met de Talkase.

WirelessMe verwacht de Talkase voor 70 dollar (55 euro) op de markt te brengen. Om dat mogelijk te maken is een Kickstartercampagne opgezet. De makers zoeken 60.000 dollar en zitten op moment van schrijven ongeveer op de helft van dat bedrag, met nog 24 dagen te gaan. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: talkase, Telefoon

Nieuws headlines

Laatste reactie