abonneren

Taiwan ICT Media Tour: Dag 4

TAITRA, de Taiwanese organisatie die verantwoordelijk is voor de beeldvorming over Taiwan in het buitenland, heeft PCM uitgenodigd voor een unieke rondleiding langs een aantal bekende en minder bekende Taiwanese fabrikanten. Samen met journalisten uit Zuid-Europa, Oost-Europa, Rusland en Azië trekken we in 5 dagen van hoofdkantoor naar hoofdkantoor. Vandaag verslag van dag 4: Aver Information, Fruitshop Limited en Gigabyte.

Aver Information is een afspliting van AVerMedia, dat we bij PCM goed kennen vanwege hun tv-kaarten en tv-sticks. Toegegeven, dankzij de beperkte ondersteuning van dvb-t in Nederland loopt het met dit soort producten zeker niet storm, maar dat het bedrijf kwaliteit levert heeft het inmiddels wel bewezen. Helaas voor ons is Aver Information de zakelijke tak van het bedrijf. Aver Information richt zich voornamelijk op videoconferencingsystemen, surveillance en presentatiesystemen. Omdat ze niet of nauwelijks zaken doen met consumenten, houden we het kort. Vooral interessant te weten is dat Aver Information kant-en-klare conferencingsystemen biedt, waar concurrenten als Cisco en Polycom op modulaire basis werken en daarmee ook veel duurder uitvallen. Ook ondersteunt Aver Information meerwegscommunicatie met niet alleen Aver-clients, maar ook andere clients die met de juiste (h.263-)protocollen werken, zoals Skype. Wie videoconferencing serieus wil inzetten, moet deze partij een serieus bekijken.

Fruitshop Limited (Bone Collection)

Om eerlijk te zijn hadden we voor vandaag nog nooit van Fruitshop Limited gehoord. Het gaat dan ook om een bescheiden Taiwanees bedrijfje dat accessoires voor iPhone en iPad maakt. Om de verwarring groter te maken: deze accessoires worden onder de merknaam Bone Collection verkocht. Bone Collection heeft slechts enkele winkels in Taiwan, maar is druk bezig zijn netwerk van buitenlandse distributeurs uit te breiden. Grappig feitje: Bone Collection wordt in Nederland aangeprezen door Elle Mama.

Eigenlijk geeft dat ook wel een beetje aan wie de doelgroep van Bone Collection is: de kleurige, opvallende hoesjes en accessoires zullen vooral meisjes en jongere vrouwen aanspreken. Mannen worden niet geheel overgeslagen, want er zijn wel degelijk strakke hoesjes in 'mannelijke' kleuren te krijgen, maar de nadruk ligt toch op het vrouwelijke publiek, getuige de vele hangertjes en suikerzoete kleuren die we overal aantreffen. Om dat verder kracht bij te zetten heeft Bone Collection twee figuurtjes in het leven geroepen: Kungfu Master, een zwarte ninja, en Penguin Maru, een wees-pinguin. Deze laatste heeft zelfs een compleet levensverhaal meegekregen, dat in een los verkrijgbaar boekje te lezen is. De figuurtjes worden overal ingezet, op cases, mokken en zelfs als usb-sticks. Of en waar je in Nederland Bone Collection kunt kopen is nog niet duidelijk.

Gigabyte

Gigabyte behoeft eigenlijk weinig introductie. De eeuwige concurrent van Asus en MSI timmert immers al jaren succesvol aan de weg in Nederland en duikt geregeld op in onze tests. De presentatie van Gigabyte is voor ondergetekende niet zo interessant; er worden korte presentaties gehouden over moederborden (Z77X-UP7), grafische kaarten, hybride notebooks en tablets (al noemt Gigabyte ze 'slates') en accessoires, zoals hun gaming muis. Niets dat we niet op de Computex al gezien hebben, al moet gezegd worden dat het overklokrecord dankzij het Z77-bord wel ferm in handen ligt van Gigabyte. In combinatie met een Intel Core i7-3770K wisten overklokkers maar liefst 7 GHz uit de processor te trekken. Gigabyte doet deze middag zelf ook nog een kleine poging. Met vloeibaar stikstof weet de fanatieke Gigabyte-medewerker het moederbord en de processor tot 6,5 GHz te krijgen, daarboven weigert het bord op te starten.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Taitra, Taiwan, Gigabyte, fruitshop, bone collection, aver, aver information