abonneren

Taiwan ICT Media Tour: Dag 2

TAITRA, de Taiwanese organisatie die verantwoordelijk is voor de beeldvorming over Taiwan in het buitenland, heeft PCM uitgenodigd voor een unieke rondleiding langs een aantal bekende en minder bekende Taiwanese fabrikanten. Samen met journalisten uit Zuid-Europa, Oost-Europa, Rusland en Aziƫ trekken we in 5 dagen van hoofdkantoor naar hoofdkantoor. Vandaag verslag van dag 2: Asus.

Vandaag een apart dagje. Aanvankelijk zouden we vrijdag langs Asus voor een korte rondleiding door het hoofdkwartier, maar de afspraak is naar dinsdag verzet en we gaan niet naar het hoofdkantoor, maar naar het verbluffend mooie Bank of China-gebouw in het zakendistrict van Taipei. De reden van de omboeking is duidelijk: Asus introduceert vandaag 'een nieuw' product. Nou ja, echt geheimzinnig doen ze er niet over, het gaat natuurlijk om de Padfone 2.

'Phablet'

De Padfone blijft een rare eend in de bijt. Het eerste model is nooit in Nederland geïntroduceerd -- sterker nog, de Padfone is buiten Taiwan eigenlijk vrijwel nergens aan te treffen. Gebrek aan interesse lijkt het grootste probleem, al zal Asus dat nooit toegeven. Sterker nog, ze beweren stug dat de oorspronkelijke Padfone een groot succes was. Hoe het ook zij, met de Padfone 2 proberen ze het opnieuw en ditmaal lijken er wel plannen de tablet/foon wereldwijd uit te brengen. Want het gaat om een tablet/foon (phablet), oftewel, een 10,1-inch tablet met achterin een uitsparing voor de bijbehorende smartphone. Zonder smartphone doet de tablet overigens niets. Meer details over de Padfone 2 zijn te lezen in dit nieuwsbericht. Wanneer de Padfone 2 naar Nederland komt is niet bekend; ook over de Europese prijs houdt Asus zijn lippen nog stijf op elkaar. Na de aankondiging was het over en uit voor vandaag; morgen gaan we op bezoek bij Just Mobile, Avision en AIPtek.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Taitra, Taiwan