abonneren

Taiwan ICT Media Tour: Dag 1

TAITRA, de Taiwanese organisatie die verantwoordelijk is voor de beeldvorming over Taiwan in het buitenland, heeft PCM uitgenodigd voor een unieke rondleiding langs een aantal bekende en minder bekende Taiwanese fabrikanten. Samen met journalisten uit Zuid-Europa, Oost-Europa, Rusland en Azië trekken we in 5 dagen van hoofdkantoor naar hoofdkantoor. Vandaag verslag van dag 1: Thermaltake en AAEON.

Thermaltake is geen onbekende voor de Nederlandse computergebruiker. Het bedrijf timmert immers al jaren aan de weg met koelventilatortjes, pc-behuizingen en pc-voedingen. Grote kans dat je het merk dus aantreft in je eigen pc of dat je op zijn minst van het merk gehoord hebt. Thermaltake werd in 1999 opgericht en kreeg door de forse populariteit van het merk in Europa in 2005 een eigen Duitse kantoor. Twee jaar later kreeg de fabrikant zelfs een beursnotering.

E-sports

Omdat Thermaltake-componenten vanwege het veelvuldige gebruik van led-verlichting overduidelijk aanwezig waren op lan-parties, besloot het bedrijf in 2010 een nieuwe tak op te richten: TT ESPORTS. Deze tak richt zich op het maken van accessoires voor fanatieke gamers, zoals speciale muizen en toetsenborden, headsets en speciale cases. De enorme populariteit van e-sports zorgden er tevens voor dat Thermaltake besloot een eigen team op te richten (Apollos) en zich op merchandising te storten. Denk hierbij aan shirts, tassen, muismatten en zelfs vinyl toys. Het TT ESPORTS-label is hierbij uitgebreid met TT Fun, een site waar 24 uur per dag nieuws over e-sports wordt geplaatst, een TT Buy, een online winkel voor alle TT-merchandise.

Accessoires voor iPhone en iPad

De derde en laatste tak van Thermaltake heet LUXA2. Deze dochteronderneming richt zich vooral op accessoires voor iPhone en iPad (en in mindere mate Mac). Thermaltake geeft echter ruiterlijk toe dat het niet al te best gaat met LUXA2, omdat de accessoires vanwege de materiaalkwaliteit relatief prijzig zijn, terwijl de accessoiremarkt inmiddels verworden is tot een overvoedde prijsvechtersmarkt. Toch is Thermaltake van plan in te blijven zetten op LUXA2.

BMW

Om boven het maaiveld uit te blijven steken zoekt Thermaltake continu naar aparte samenwerkingsverbanden. Zo is één van de meest aparte computerbehuizingen op de markt, de Level10, het resultaat van samenwerking met BMW. Deze is zo goed bevallen dat de twee-jaar-oude case dit jaar een speciale zilverwitte limited edition (300 stuks!) heeft gekregen. Naast de Level10-behuizing is er sinds kort ook een Level 10M Mouse, een freaky uitziende muis met ventilatieopeningen voor je handpalm, dpi-indicator, programmeerbare buttons en een superlichte doch solide aluminium constructie. Ook wil Thermaltake samen met BMW in de Level10-lijn headsets en keyboards gaan uitbrengen.

AAEON

Over AAEON valt wat minder te vertellen. De TAITRA-trip richt zich niet exclusief op consumentenmerken en Asus-dochter AAEON is duidelijk géén consumentenmerk. Het maakt industrial & embedded computing platforms voor onder meer IBM, Toshiba, Siemens en Sun/Oracle. Denk hierbij aan mini-itx-systemen, car computers en het leveren van dit soort componenten. Een belangrijk speerpunt voor AAEON is dat het belooft binnen 5 dagen een oplossing te bieden voor alle problemen waar klanten mee te maken krijgen (Q Service). Wel grappig zijn de 'rugged tablets', speciale tablets (7-inch, 8,4-inch, 10.1-inch en 10.2-inch op zowel Android 3.2 als Windows 7) die tegen een fors stootje kunnen. Deze tablets worden uiteraard niet in de consumentenmarkt gezet, maar gezien de nauwe banden met Asus is het niet ondenkbaar dat een deel van de AAEON-expertise gebruikt gaat worden voor toekomstige Asus-tablets.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: aaeon, Thermaltake, Taitra, Taiwan