}
abonneren

Taichi dual screen ultrabook begin 2013 verwacht

Asus heeft de introductie van de Taichi dual screen ultrabook tijdelijk uitgesteld. Dit apart vormgegeven ultrabook met twee schermen wordt nu begin 2013 verwacht. Ook de Zenbooks met touchscreens komen later uit.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Taichi ultrabook deze maand al verkrijgbaar zouden zijn in Nederland, meldt Tweakers. Dit uitstel is overigens niet exclusief voor Nederland. Ook andere landen krijgen de ultrabook niet op tijd geleverd, waaronder de Verenigde Staten.

De Taichi ultrabook is een hybride van een tablet en laptop en draait met Windows 8. Het lijkt net een 11,6 inch laptop met een touchscreen, maar zodra hij wordt gesloten dan start een ander 11,6 inch touchscreen op aan de achterkant. Op deze manier tovert het apparaat zich om in een tablet.

Asus heeft twee modellen van de tablet-laptop hybride. De Taichi 21 DH51 heeft een Intel Core i5 processor en een ssd-schijf met 128 gigabyte opslagruimte. Deze stond tijdelijk op de website van Amazon voor de prijs van 1299 dollar, maar de betreffende productpagina geeft deze prijs niet meer weer.

De Taichi 21 DH71 is de snelste met een Intel Core i7 processor. Deze heeft 256 gigabyte ssd-opslag en zou in de webwinkel 1599 dollar moeten kosten, maar ook deze prijs is later weer ingetrokken toen bleek dat de levering van de laptop werd uitgesteld.

Beide modellen hebben een beeldscherm met een full HD resolutie van 1920 x 1080 pixels, 4 gigabyte werkgeheugen, een 5 megapixelcamera, wifi, bluetooth en twee usb 3.0 poorten.

Afgelopen juni was de Taichi ultrabook al een blikvanger op de Computex in Taipei. Het was de bedoeling om deze ultrabook al deze maand te introduceren om te profiteren van het momentum van de lancering van Windows 8. In de Verenigde Staten zou de Taichi nog in december in de winkel kunnen liggen, maar zeker is dat niet. De oorzaak van de latere introductie wordt door Asus niet prijsgegeven.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: PC, Ultrabooks, Taichi

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI