abonneren

Tag Heuer lanceert prijzige smartwatch met Android Wear

Tag Heuer lanceert vandaag zijn eerste smartwatch, de Tag Heuer Connected. Het horloge draait op Android Wear maar valt vooral op door de prijs: 1350 euro.

Door dat prijskaartje is het veruit de duurste Android Wear-smartwatch van dit moment. Het uurwerk is gemaakt van titanium, steviger dan het metaal of zelfs plastic waar andere smartwatches vaak uit bestaan. Eén van de redenen voor de hoge prijs, samen met de 'Zwitserse precisie' waarmee de watch is ontwikkeld.

Specificaties

Het is tevens de eerste smartwatch met een processor van Intel onder de motorkap. De 1,6 GHz dualcore Intel Atom Z34XX, om precies te zijn. Daarnaast zit er 1 GB werkgeheugen in, plus 4 GB interne opslag. De 410 mAh accu houdt het tot 25 uur lang vol, voordat het horloge aan de oplader moet.

Scherm en bandjes

Het lcd-display zelf is 1,5 inch groot en heeft een resolutie van 360 x 360 pixels. De pixeldichtheid betreft 240 ppi. De rubberen bandjes komen uit in zeven verschillende kleuren en zijn verwisselbaar. De gespen hiervan zijn teven van titaan.

Het horloge is te koppelen aan iOS- en Android-smartphones. Doordat er naast bluetooth ook wifi aan boord zit, hoef je niet per se bij je smartphone in de buurt te zijn om toch notificaties op de Tag Heuer Connected binnen te krijgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Smartwatch, Android Wear

Nieuws headlines

Laatste reactie