abonneren

Tablets in praktijkonderwijs succesvol

Na een succesvol proefproject in het praktijkonderwijs bij de Gelderse scholengemeenschap Het Streek gaan de leerlingen het komende schooljaar ook een tablet gebruiken.

Op de christelijke scholengemeenschap Het Streek zitten ongeveer 2400 leerlingen die er gymnasium, atheneum, havo, vmbo of praktijkonderwijs kunnen volgen. Voor leeringen die moeite hebben een vmbo-diploma te halen, kunnen er speciaal praktijkonderwijs volgen. Deze leerlingen volgen een individueel programma en is afgestemd op hun specifieke behoeften. De inzet van tablets blijkt in dit verband zeer waardevol te zijn. Deze leerlingen hebben de leerstof bij de hand, kunnen dingen opzoeken en opdachten uitvoeren.

De pilot ging dit voorjaar van start met dertig leerlingen uit het eerste schooljaar. De tablets zijn gratis ter beschikking gesteld door Switch in samenwerking met Acer. Aan het einde van het schooljaar volgt een volledige evaluatie, maar nu staat al vast dat deze leerlingen volgend jaar ook weer met hun tablet gaan werken. Het blijkt dat de leerlingen graag met de tablet werken en dat het hun eigenwaarde vergroot.

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord