abonneren

Tablets passeren notebooks in 2016

De vraag naar tablets zoals de iPad groeit zo snel, dat verwacht kan worden dat de verkoop van tablets die van notebooks al in 2016 zal inhalen.

Dit blijkt uit onderzoek van martkonderzoeker NPD DisplaySearch. In 2017 zullen er 416 miljoen tablets verkocht worden in vergelijking tot 121 miljoen dit jaar. De verkoop van notebook zal stijgen van 208 miljoen dit jaar naar 393 miljoen in 2017.

De volwassen markten in de westelijke landen als Europa, Amerika en Japan zullen deze stijging aanvoeren. De belangstelling van consumenten veranderd van notebooks naar tablets, aldus NPD. Ook zullen de grenzen tussen tablets en notebooks vervagen. Voordelen van de tablets zijn het eenvoudige gebruik, het snelle opstarten de lange gebruiksduur en de draagbaarheid. Tablets zullen steeds krachtiger worden, betere besturingssystemen krijgen, meer apps en schermen met hogere resolutie.

Toch is het te vroeg om notebooks weg te strepen. Notebooks worden dunner en lichter en krijgen aanraakschermen. Toch zal het marktaandeel in de mobiele computermarkt dalen van 60 % nu naar 49 % in 2017.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Notebooks