Tablet in bijna de helft van Nederlandse huishoudens

Bijna de helft van alle Nederlandse huishoudens met een internetverbinding beschikt ook over een tablet-pc, blijkt uit nieuw onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het percentage is nog hoger onder huishoudens met één of meerdere kinderen.

Hoewel de tablet in steeds meer huishoudens op tafel ligt, blijft de laptop nog steeds de populairste gadget; in 78 procent van de Nederlandse huishoudens is wel een laptop te vinden, gevolgd door de desktop-pc en de smartphone met 69 procent.

De tablet wordt overigens voor het eerst meegenomen in de jaarlijkse onderzoeken van het CBS. Waar gezinnen met kinderen vaker beschikken over een tablet, is het percentage tabletbezitters onder alleenstaanden boven de 45 jaar het laagst.

In het onderzoek van het CBS wordt ook gekeken naar huishoudens met een internetverbinding en het blijkt dat vijf procent van de Nederlanders helemaal geen toegang tot het internet heeft. Vorig jaar en in het jaar daarvoor was dit percentage nog zes procent, dus het aantal mensen zonder internet stagneert de afgelopen jaren.

Vooral mensen die alleen wonen gebruiken geen internet en de meesten die geen toegang hebben geven aan dat ze hier ook geen interesse in hebben. Slechts een klein deel geeft aan een internetverbinding niet te kunnen betalen. Het aantal mensen zonder internet daalt de afgelopen vijf jaar overigens wel. In 2008 was namelijk nog 14 procent niet verbonden met het Wereld Wijde Web.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets