abonneren

T-Mobile lanceert gratis cloud-opslag voor klanten

T-Mobile gaat klanten gratis cloud-opslag aanbieden van 5 GB groot. Meer ruimte kan ook, maar dan moet de gebruiker betalen. Op 9 september zal de dienst gelanceerd worden. De beveiliging van de cloud-opslag zou uitstekend moeten zijn volgens T-Mobile zelf.

De telecomprovider T-Mobile heeft laten weten dat het een cloud-opslagdienst zal aanbieden aan abonnees. Alle gebruikers krijgen 5 GB gratis opslagruimte die niet lokaal is. Als dat voor gebruikers niet genoeg is, kunnen zij extra opslagruimte kopen. Voor 25, 50 of 100 GB moet een maandelijks bedrag betaald worden van respectievelijk 2,99 euro, 5,99 euro of 8,99 euro.

T-Mobile begint 9 september met de nieuwe dienstverlening, zo wordt gemeld in een persbericht. Apps om de cloud-opslag te gebruiken zijn voor Android en iOS aangekondigd, maar nog niet voor Windows Phone of BlackBerry.

Volgens T-Mobile is de veiligheid van de dienst van het grootste belang. Daar is dan ook zorgvuldig naar gekeken. De gratis versie van de dienst heeft wel een beperking, namelijk dat het met maximaal drie apparaten via de app te gebruiken is. De betaalde varianten zullen ondersteuning hebben voor tien apparaten. Ook is de cloud-opslag via de webbrowser te benaderen. Het gebruik hiervan is niet aan restricties gebonden.

Techzine vroeg na voor welke klanten de opslag precies beschikbaar komt en kreeg het antwoord dat niet alleen T-Mobile-abonnees, maar ook MTV Mobile-klanten gebruik kunnen maken van de dienst. Andere T-Mobile-merken zijn Simpel, *bliep en Ben, maar abonnees daarvan krijgen de dienst niet. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Online opslag

Tags: T-mobile, cloud-opslag

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord