abonneren

Synology lanceert DS412+

De DS411+ en II zijn enorme succesmodellen geweest voor Synology. Het is altijd lastig om een succes op te volgen met iets wat nog beter is. Synology doet een poging met de DS412+.

De nummering van Synology lijkt onlogisch. Laten we het daarom even toelichten. DS staat voor Disk Station. Het eerste cijfer in de nummering staat voor het aantal harde schijven dat er in past (of potientieel gekoppeld kunnen worden, zoals bij de 712+ of bijvoorbeeld de 1512+). Vervolgens staan de laatste twee voor het jaartal waarin het model is uitgekomen. Tenslotte de j en +. J staat voor Junior: de instapmodellen. De + staat voor een snel model. 

De DS412+ heeft dus plek voor vier schijven, is een 2012-model en is de snelle jongen in de serie. En dat zegt alles al: het is een rap model voor de consument die behoorlijk wat kwijt wil: 16 TB bijvoorbeeld, want er kunnen 4TB-schijven in deze nas. 

Wat voor processor er precies in de 412+ zit, is een beetje een raadsel. Het enige dat we zien, is een dual core op 2,13 GHz. Deze kan 1GB uit het ddr3-geheugen lezen of wegschrijven. 

Nieuw is dat Synology twee gigabit-poorten heeft toegepast. Deze laten link aggregation toe om extra snel te lezen en schrijven. Dat kon de 411+ en 411+ II niet. Ook is het mogelijk om de nas in twee netwerken te hangen.

Het ontwerp van de 412+ is geheel in stijl van de nieuwe serie. Het front is dus direct afneembaar en de harde schijven gaan met een gemakkelijke bracket direct voorin de nas. 

Synology geeft de 412+ direct DSM-4 mee. Het nieuwe besturingssyteem met onder meer Cloud Station, multi tasking, ip camera integratie en nog veel meer.

De DS412+ kost 475 euro excl btw.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: