abonneren

Symantec: 'Pas op voor spambots op Tinder die abonnementen aansmeren'

Beveiligingsfirma Symantec waarschuwt voor spambots op de populaire datingapp Tinder. Voor je het weet, zit je per ongeluk aan dure abonnementen vast.

Symantec toont op zijn blog hoe zo'n spambot te werk gaat. Na wat gekeuvel wordt er aan je gevraagd of je wel een 'geverifieerde gebruiker' bent. Vervolgens word je naar een site gelokt waar je dit zogenaamd kunt worden.

Op de site in kwestie moet je echter ook even je creditcardgegevens invullen. In de kleine lettertjes staat vervolgens dat je een gratis proefperiode van twee dagen krijgt voor drie pornosites zodra je verder klikt, wat een abonnement blijkt te zijn dat automatisch wordt verlengd.

Kosten

In dit specifieke geval komen de kosten daarvan neer op maandelijks zo'n 118 dollar, maar volgens Symantec zijn er nog wel meer voorbeelden bekend. Tinder-gebruikers wordt aangeraden om niet op dit soort voorstellen in te gaan.

Over nepprofielen gesproken, eerder deze week werd bekend dat ACM onderzoek wil doen naar Nederlandse datingsites die je zoveel mogelijk geld proberen af te troggelen...

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Cybercrime

Laatste Vacatures