abonneren

Surface-tablets en Office redden Microsoft van teleurstellende Lumia-verkoop

Microsoft presenteert zijn kwartaalcijfers en daaruit blijkt dat het bedrijf tevreden mag zijn met de verkoop van Surface-tablets en diensten als Office. Op mobiel gebied is er echter werk aan te winkel.

Met name de Surface Book en de Surface Pro 4 doen het goed, waardoor de winst op Surface-apparaten krap 30 procent steeg ten opzichte van vorig jaar. 

Doordat het aantal Office 365-abonnees is gestegen naar meer dan 20,6 miljoen, verdiende Microsoft hier 70 procent meer mee dan een jaar geleden. De opbrengsten van serverplatform Azure liegen er ook niet om, met een winststijging van 140 procent.

Lumia en Windows 10 OEM

Op het gebied van smartphones gaat het echter minder goed. Microsoft verkocht slechts 4,5 miljoen Lumia's, waar in dezelfde periode vorig jaar nog 10,5 miljoen toestellen over de toonbank gingen. 

Tevens zijn er minder pc's met Windows 10 verkocht. Daarop maakte Microsoft 6 procent minder winst. Dat is wel beter dan vorig jaar, toen er ten opzichte van 2014 een daling werd gemeten van 13 procent.  

Bron: Microsoft

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Lumia, Surface, Office

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord