abonneren

Surface Pro 3 kampt met overhittingsproblemen

Een aantal gebruikers van Microsofts Surface Pro 3-tablet/laptop heeft problemen met overhitting van het apparaat. De Surface Pro 3 wordt bij het opstarten dan zo heet dat het apparaat automatisch afsluit om af te koelen. Microsoft zegt aan een oplossing te werken.

Het probleem doet zich nog voor bij een onbekend aantal gebruikers, maar op het Microsoft-forum stromen de klachten binnen. Volgens de gebruikers komt het probleem voor bij Surface Pro 3's met een i7-chip, maar ook over de i5-chip komen wat meldingen binnen.

Ventilator

De meeste klachten komen binnen over een plotseling verhitte Surface, waarbij de interne ventilator ook ineens hard gaat draaien. De Surface Pro geeft vervolgens een melding weer van overhitting en sluit zichzelf af.

Update

Microsoft erkent de problemen. "Onderzoek laat zien dat het systeem te vroeg het overhittingsscherm weergeeft. Dat komt alleen voor wanneer het apparaat opnieuw opstart en niet wanneer het apparaat is opgestart." Microsoft zegt ook snel met een update te komen die de problemen voorkomt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Laatste reactie