Surface 2 en Surface Pro 2 volgende maand naar Nederland

Tijdens een evenement in New York heeft computergigant Microsoft een tweetal opvolgers van zijn Surface tablets aangekondigd. De dunnere, snellere en lichtere Surface 2 en de krachtigere Surface Pro 2 zijn vanaf 22 oktober te koop in Nederland.

De Surface 2 is een upgrade van de bestaande Surface RT tablets en bevat onder meer een Tegra 4 processor, een beeldscherm met een HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een batterij die tot 25 procent langer meegaat. In plaats van USB 2.0-poorten maakt de Surface 2 gebruik van USB 3.0. Het apparaat wordt geleverd met het volledige Office softwarepakket, waar Outlook aan is toegevoegd. Ook ontvang je bij de Surface 2 gratis ongelimiteerde Skype Wi-Fi en 200 GB gratis SkyDrive opslag voor twee jaar.  

Naast de Surface 2 kondigt Microsoft ook krachtpatser Surface Pro 2 aan, een tablet die gebruik maakt van een snelle Intel Haswell processor die zorgt voor meer grafische kracht en een nog betere batterijduur. Van binnen bevat het apparaat twee keer zoveel werkgeheugen als de Surface 2, namelijk 8 GB. Daarnaast draait de Surface Pro 2 draait op Windows 8.1 Pro, terwijl de Surface 2 gebruik maakt van de 8.1-versie van Windows RT. Deze kan dus geen traditionele Windows-programma’s draaien.  

Microsoft’s twee nieuwe Surface tablets zijn al vanaf 22 oktober in Nederland te koop, naast nog 21 andere landen. Vanaf vandaag om 14.00 uur kunnen de tablets worden besteld. De aanraakgevoelige Touch Covers voor de nieuwe Surface tablets komen pas over een tijdje uit in Nederland. Een exacte lanceerdatum daarvan is nog niet bekend.

De Surface 2 met Windows RT wordt geleverd met minimaal 32 GB SSD-geheugen en kost 439 euro. De snellere, krachtigere Surface Pro 2 is te koop vanaf 889 euro en bevat dan 4 GB werkgeheugen en een SSD-schijf van 64 GB. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten