}
abonneren

Strakke nieuwe BlackBerry-smartphone duikt haarscherp op

BlackBerry heeft achter de schermen hard gewerkt aan een comeback op de smartphone-markt. Er zijn nu hi-res foto’s uitgelekt van wat zeer waarschijnlijk een nieuw BlackBerry toestel is.

BlackBerry heeft nogal een slechte periode achter de rug. Of eigenlijk zit het daar natuurlijk nog middenin. De eens zo populaire smartphones met de befaamde fysieke toetsenborden zijn in de snelle smartphone-markt gereduceerd tot ouderwets schroot. Zo lijken consumenten er in elk geval tegenaan te kijken.

L-serie

BlackBerry gaat daar met het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem en bijbehorende stijlvolle smartphones verandering in proberen te brengen. Er zijn via een Vietnamese website hoge resolutie foto’s opgedoken van een nieuw BlackBerry toestel uit de L-serie. Het lijkt daadwerkelijk om een nieuwe smartphone van Research in Motion (RIM) te gaan, onder andere omdat de foto’s van het toestel overeenkomen met de teaser-foto op de BlackBerry website.

Strak en zakelijk

Het toestel is strak vormgegeven en heeft geen fysiek toetsenbord. Hij lijkt ongeveer van het formaat van de iPhone 5 te zijn. Er zit een micro-usb en hdmi-aansluiting op het toestel en verder een mini-jack uitgang. E aan/uit-knop zit bovenop in het midden. Op de achterkant is te zien dat het toestel een HFC-chip heeft en hij heeft een 1800 mAh batterij die eruit te halen is. Ook is er een microSD-slot aanwezig op de nieuwe BlackBerry.

De nieuwe BlackBerry’s worden op 30 januari 2013 door RIM officieel onthuld aan het publiek.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Blackberry 10, blackberry l-serie

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI