abonneren

Steve Jobs betrokken bij ontwerp komende twee iPhones

De volgende twee iPhone-modellen zijn volgens een vertegenwoordiger van het openbaar ministerie van San Francisco niet van de hand van Tim Cook, maar nog van wijlen Steve Jobs.

Het Steve Jobs-tijdperk zou nog niet voorbij zijn bij Apple. De voormalige topman zou nog betrokken zijn bij het design van de volgende twee modellen van de iPhone. Dat staat in het verslag van een inspecteur uit San Francisco.

Dit vertelde Apple-medewerker Michael Foulkes aan George Gascón, een vertegenwoordiger van het openbaar ministerie uit San Francisco. Foulkes onderhoudt de contacten met de Amerikaanse regering en had onlangs een gesprek met Gascón over het grote aantal diefstallen van mobieltjes.

Gascón zegt dat zijn urenlange conversatie met Foulkes niet veel opleverde. “Hij bleef maar praten. Het was moeilijk te volgen omdat hij van de hak op de tak sprong”, aldus Gascón. Net daardoor leek het alsof de Apple-medewerker plots te veel vertelde en per ongeluk een bedrijfsgeheim verklapte. Tijdens de gesprekken over een eventuele kill-switch die een gestolen iPhone onmiddellijk volledig kan uitschakelen, vertelde Foulkes dat de volgende twee modellen ‘van vóór Tim Cook’ waren.

Als dit klopt, blijkt dat Jobs al betrokken was bij het concept en design van verschillende toekomstige modellen voor zijn dood in oktober 2011.

Onze collega’s bij CNET vroegen Apple om commentaar, maar tot nog toe kregen ze geen reactie.

Via: ZDNet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: design, steve jobs