abonneren

Sterretjes zien met Google

Chrome Experiments heeft al aardig wat pareltjes voortgebracht. Nu is er een oogstrelend experiment waarmee je door de driedimensionale ruimte kunt zweven en ondertussen allerlei informatie over sterren kunt lezen.

Google heeft al enige tijd Chrome Experiments, waarmee het bedrijf wil laten zien wat voor leuke dingen je met JavaScript en een browser als Chrome kunt doen. Nu is er het 100.000 Stars project. Daarmee kan de surfer door de ruimte heen zoeven en een goed idee krijgen van hoe groot ons Melkwegstelsel is. Een beetje zoals De Oerknal van De Wereld Draait Door University dus, maar dan op je eigen tempo.

Tijdens de tour krijg je informatie over de afstanden tussen de sterren, welke afstand een lichtjaar bestrijkt en kun je ook op alle sterren klikken en informatie over die ster en het bijbehorende sterrenstelsel krijgen. Er zijn 87 sterren van dichtbij te verkennen. De beelden zien er behoorlijk gelikt uit.

Voor de beelden van de sterren en de informatie hebben de makers gebruik gemaakt van de ESA en de NASA. Google zet er in een luieke side-note nog wel even bij dat er geen garanties zijn voor wetenschappelijke correctheid van de gegevens en dat de Chrome-app niet gebruikt moet worden voor het daadwerkelijk navigeren door de ruimte.

Google maakte eerder al GoogleMars, waarmee de rode planeet uitgebreid te verkennen is.

Bron: AD.nl

 

 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie