abonneren

Steeds meer betalingen via Paypal

Het aantal betalingen via de internetbetaaldienst Paypal zijn in het derde kwartaal van dit jaar met bijna vijfentwintig procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. In totaal werden er transacties met een waarde van ruim 32 miljard euro verwerkt, meldt moederbedrijf Ebay.

De omzet van Paypal steeg in die periode met negentien procent naar 1,18 miljard euro. Ook het aantal gebruikers van de digitale betaaldienst nam (licht) toe: Paypal bericht in zijn kwartaalcijfers over een gebruikersstijging van vier procent naar 137,4 miljoen. De marktplaats van moederbedrijf Ebay groeide met twaalf procent naar bijna 1,5 miljard euro. In totaal maken 123,6 miljoen mensen gebruik van Ebay.

Er staat echter niet alleen maar goed nieuws in Ebay’s kwartaalcijfers. Het bedrijf moest zijn voorspellingen bijstellen voor het vierde kwartaal van dit jaar. Door de feestdagen is dit normaal gesproken de drukste periode van het jaar, maar Ebay-baas John Donahoe vertelt in de Wall Street Journal dat het stilleggen van de Amerikaanse regering hier doorslaggevend voor is geweest.

Volgens Donhoe stellen mensen hun kerstaankopen uit tot de maand na de feestdagen of kiezen ze ervoor om  iets goedkoper te kopen. Het stilleggen van de Amerikaanse regering werd afgelopen woensdagnacht beëindigd en daarmee ging ook het schuldenplafond van de VS omhoog.

Omdat Ebay ook eigenaar is van de Nederlandse handelssite Martplaats.nl zou je verwachten dat het bedrijf ook over deze website cijfers naar buiten zou brengen. Dit is echter niet het geval, maar een woordvoerder van Marktplaats kon tegenover Metro wel bevestigen dat het aantal advertenties in de categorie ‘Huis en inrichting’ is gegroeid met 47 procent. Er staan momenteel 1,3 miljoen advertenties in deze categorie. Ook kleding, kinderartikelen en tuinmeubilair doen het goed, aldus de woordvoerder, die als belangrijkste verklaring de economische crisis noemt. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Paypal

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord