Ssd’s gemiddeld duurder geworden in laatste kwartaal 2012

In het laatste kwartaal van 2012 is de prijs van de gemiddelde ssd opeens gestegen. Daarvoor ging de prijs juist gestaag naar beneden.

Tech Report deed onderzoek naar de prijs van solid-state drives. Daaruit blijkt vreemd genoeg dat de prijs van ssd’s gemiddeld is gestegen in het laatste kwartaal van vorig jaar. Al een tijd lang was er een gestage prijsdaling waar te nemen in het segment. Dat is iets waar veel consumenten op zaten te wachten, gezien de hoge prijzen van ssd’s in verhouding tot harde schijven. Ssd’s zijn daarnaast erg interessant, omdat het inbouwen ervan doorgaans veruit de meeste direct merkbare snelheidswinst geeft ten opzichte van andere upgrades.

OCZ

De oorzaak van de prijsstijging bleek OCZ te zijn. Dit bedrijf liet de gemiddelde prijzen van ssd’s in de eerste helft van 2012 juist zakken. Op de helft van 2012 bereikte het prijsniveau daardoor op een dieptepunt. Vooral de prijzen van de Vertex 3-serie daalden flink, maar deze zijn nu weer omhoog geschroefd. Een 120 GB ssd is 53 procent duurder geworden en een 240 GB drive is 28 procent in prijs gestegen. Wellicht heeft de CEO van OCZ destijds de prijzen te ver laten vieren. Hij is op het prijsdieptepunt namelijk ook afgetreden, waarna de prijzen direct weer stegen.

De prijzen van Corsair ssd's zijn ook iets gestegen in het laatste kwartaal van 2012. Intel’s prijzen zijn over het algemeen genomen redelijk stabiel gebleven.

Bron: Webwereld

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Overig

Tags: Duurder, Ssd's, SSD, prijzen