abonneren

Spotify komt vermoedelijk met gratis mobiel abonnement

De populaire muziekdienst Spotify lanceert mogelijk in de nabije toekomst een gratis mobiel abonnement, dat betaald wordt uit de reclame-inkomsten van het bedrijf. Dit laat de Amerikaanse krant Wall Street Journal weten op basis van anonieme bronnen.

Wie op dit moment Spotify op zijn smartphone of tablet wil gebruiken, betaalt tien euro per maand. Er bestaat een gratis variant van de muziekdienst, maar deze werkt alleen op laptops en desktops. In deze gratis versie krijgen gebruikers tussen de nummers door reclame voorgeschoteld.

Volgens de Amerikaanse krant zou Spotify een akkoord hebben bereikt met drie van de grootste platenmaatschappijen om muziek aan te bieden via een nieuwe, gratis dienst. Hiermee moeten gebruikers per dag naar een beperkt aantal nummers kunnen luisteren. Naast deze vrije selectie krijgen luisteraars ook muziek aangeboden op basis van hun persoonlijke voorkeuren, in de vorm van een radiokanaal. Dit is vergelijkbaar met iTunes Radio van Apple.

Spotify heeft op dit moment 20 miljoen actieve gebruikers waarvan er zes miljoen betalen voor de streamingdienst. De benaderde platenmaatschappijen, die voor een deel eigenaar zijn van Spotify, willen het aantal gebruikers die hun gratis abonnement verruilen voor een betaalde versie vergroten. Volgende week moeten de plannen van Spotify onthuld worden, tijdens een speciale bijeenkomst voor journalisten in New York.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: