Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Spire komt met driedubbele vga-koeling

De nieuwe Spire SkyMax (SP286S1-V1-PWM) is een vga-koeler met drie dc-fans. De SkyMax is geschikt voor zowel AMD als nVidia-kaarten en kan tot 180 watt aan hitte afvoeren... in relatieve stilte.

Het is geen klein koelertje. De nieuwe Spire SkyMax meet 260 bij 103 bij 52 mm. Dat moet ook wel, want de nieuweling is geschikt voor nagenoeg alle huidige kaarten. Inclusief de GTX 580 en HD6970. De 7000-serie staat niet in het rijtje met ondersteunde modellen. 

Het geluidsniveau van de Spire is minimaal 19 dB en maximaal 41,5 dB. (A-gewogen). Dat is behoorlijk stil, gezien het feit dat hij 180 watt aan hitte kan afvoeren. Overigens vragen we ons wel af of deze kaart een GTX 580 kan koelen als deze een beetje overklokt is. Het zijn dan behoorlijke heethoofden. 

De koeler beschikt over drie ventilatoren. Twee meten 8 centimeter, ééntje is 9 centimeter. De fans zijn natuurlijk regelbaar. De fans blazen door aluminium koelvinnen die weer verbonden zijn met vijf heatpipes. de heatpipes lopen door een koperen blok dat op de gpu gaat. Eigenlijk is het geen direct-touch technologie, al noemt Spire het wel zo. 

De SkyMax kost 45 euro. En dat is niet duur voor zoveel koeling!

Bron: Spire

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Overig

Tags: Koeling, AMD, vga

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie