abonneren

Speellijsten op basis van woorden

Met de nieuwe Spotify-app genaamd musiXmatch is het mogelijk om op basis van zelf te kiezen woorden speellijsten samen te stellen.

De app is geheel gratis en wordt geïnstalleerd van de App Finder van Spotify. Hoe werkt de app in de praktijk? Na installatie van de app musiXmatch is het mogelijk om de zoekmachine van Spotify te doorzoeken op een of meer woorden. Deze zoekmachine met welke liedjes de zoekwoorden het meest overeenkomen. Zo kun je nummers zoeken die min of meer over hetzelfde thema gaan. In de database van Spofity zitten meer dan zes miljoen liedjes, dus er zullen altijd wel liedjes te vinden zijn die aansluiten op het thema waarnaar je zoekt. Als je de gevonden liedjes afspeelt, worden ook de bijbehordende teksten afgebeeld. De weergave van de tekst loopt sychroon met de zanger(es) die te horen is. Op het moment dat een nieuwe regel wordt gezonden, verschijnt deze tegelijkertijd als tekst in beeld. 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord