abonneren

Specificaties iPhone 5S uitgelekt

Onderdelenfabrikanten die componenten voor de iPhone 5S maken hebben specificaties gelekt. De in september verwachte iPhone 5S krijgt een vingerafdruklezer, een energiezuiniger scherm van Sharp, twee keer zoveel werkgeheugen en een snellere grafische chip. Ook zijn er foto’s gelekt van iPhone 5S-onderdelen.

De specificaties van de iPhone 5S zijn door Chinese onderdelenleveranciers gelekt aan de website Extreme Tech. Zo zou het scherm van de volgende smartphone van Apple een zogenaamd IGZO-scherm zijn van Sharp. IGZO staat voor indium-gallium-zinkoxide. Dit materiaal verbruikt een stuk minder energie, wat de accuduur van de iPhone 5S in potentie een stuk kan verlengen. Een IGZO-scherm heeft verder een hogere lichtdoorlatendheid, waardoor het scherm als het goed is ook een hogere helderheid heeft dan die van de iPhone 5. Het scherm zou een resolutie krijgen van 1136x640 en zal 4 inch grot zijn, evenals de meest recente iPhone van dit moment.

Het ontwerp van de iPhone 5S zal niet veranderen ten opzichte van de voorganger. Intern zijn er wel interessante verbeteringen te melden. Zo krijgt hij twee GB werkgeheugen, waar de iPhone 5 het met één GB moet doen. Daarnaast krijgt de telefoon een NFC-chip. De processor zou evenals de iPhone 5 een A6 zijn, maar zou op een hogere snelheid geklokt zijn. De iPhone 5S krijgt ook een snellere videochip, namelijk een quad-core PowerVR SGX544MP4.

De camera zou een 12 megapixel-variant zijn en wordt vergezeld door twee led-fliters. Opvallend is verder dat de home-knop een vingerafdruklezer zou krijgen volgens de bronnen. Daarmee zou het toestel beter beveiligd moeten zijn tegen diefstal en mensen die andermans smartphone-privacy niet in acht nemen.

De iPhone 5S wordt in september verwacht. Onderstaande foto's zijn ook uitgelekt via onderdelenleveranciers.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Uitgelekt, Specificaties, Iphone 5s

Laatste reactie