abonneren

Specificaties HTC One Mini uitgelekt

Het kleine broertje van de HTC One, de One Mini, is al meerdere keren gespot. Net als Samsung zou HTC ook het aanbod willen vergroten door een afgeslankte versie van een toptoestel aan te bieden. De Mini is kleiner en bevat wat lagere specificaties waardoor het een breder publiek kan bedienen.
 

De Mini (met als werknaam M4) zal vermoedelijk een 1,4 GHz dual-core-processor krijgen, een 4,3-inch 720p-display, 2 GB RAM- en 16 GB aan opslaggeheugen. Ook de Mini zou gaan beschikken over een 4M UltraPixel-camera en BoomSound. Hieronder zie je een HTC One Mini links en een HTC One rechts, tenminste als de foto echt is.

Op de website van GFXBench zijn de onderstaande specificaties uit testresultaten van de HTC One Mini naar boven gekomen: 

  • 1.4Ghz quad-core Snapdragon 400 (Cortex A7) chipset
  • Adreno 305 GPU
  • 4.3 inch-scherm (1280×720 pixels / 342 ppi)
  • Android 4.2.2 met Sense 5

HTC One Mini

Wanneer deze resultaten kloppen dan kunnen we met de One Mini spreken over een prima middenklasser. Men verwacht dat de telefoon midden augustus voor een prijs van rond de 400 euro uitkomt.

HTC heeft het toestel nog niet officieel bevestigd maar heeft ons wel al gevraagd om de datum 18 juli in onze agenda vrij te houden. Er zal dan een toestel worden aangekondigd maar welke dat is, weten we pas op 18 juli.

Geschreven door: Claudia Rahanmetan op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: One Mini, one

Nieuws headlines

Laatste reactie