abonneren

Specificaties en foto Motorola X Phone opgedoken

De eerstvolgende telefoon in de Nexus-familie is in principe de X Phone van Motorola. De geruchten zijn veelbelovend. Nu zijn er specificaties en een foto uitgelekt.

Er zijn al heel wat geruchten omtrent de X Phone die Motorola Mobility zou ontwikkelen. Dit geheimzinnige Androidtoestel, dat tijdens de komende ontwikkelaarsconferentie Google I/O in mei aan de wereld getoond zou worden, kwamen we eerder al tegen in een vacature van Motorola. Nu heeft een anonieme tipgever ons een foto en een deel van de specificaties van de X Phone toegestuurd.

Motorola X Phone – de geruchten

Google ontwikkelde Nexus-apparaten altijd met de gedachte dat deze een uniek kenmerk bevatten die de gehele Android-smartphonemarkt naar een hoger niveau moeten tillen, de zogenaamde ontwikkelingstoestellen waren dit. Nu gaan er langer geruchten dat Google van dit concept wil afstappen. Een mogelijkheid is dat er fabrikant-specifieke Androidtoestellen gebaseerd op de Nexus worden ontwikkeld met de standaard Android-interface zonder een eigen schil. Deze fabrikanten zullen dan weer vooral gaan concurreren op hardware en ontwerp, in plaats van voornamelijk op de interface en andere softwaremogelijkheden.

De X Phone zou dan de aftrap nemen en als geheel nieuwe sub-merk in de markt gezet worden die ‘het Nexus-gevoel’ in stand zou moeten houden. Het toestel zou een scherm bevatten dat is verzonken in de behuizing, het toestel heeft dus bijna geen randen (bezels). Als speerpunt zou het toestel de accuduur hebben. Motorolatelefoons scoren al heel goed op het gebied van de accu en dat zou dan heel goed één van de uitgangspunten zijn van de X Phone. Key Lime Pie (waarschijnlijk Android 5.0) zal als Androiversie worden meegeleverd.

Specs en foto

De specificaties die wij via een anonieme tip hebben binnengekregen, vind je hieronder. Het schermformaat wijkt af van de geruchten en op de foto zien we een toestel waar de bezels goed zichtbaar zijn. Omdat wij de bron niet hebben kunnen bevestigen, is het goed om de onderstaande informatie (en de foto) met een hele flinke korrel zout te nemen.

  • 4,7 inch full HD-scherm
  • NVIDIA Tegra 4i-chipset
  • 16 megapixelcamera achter
  • 5 megapixelcamera voor (dient tevens als lichtsensor, met eye tracking voor het scrollen op webpagina’s en in e-mails)
  • afmetingen: 131,2 x 66,7 x 7,9mm

MotorolaX Motorola X Phone: specificaties en foto opgedoken

Geruchten

Tijdens de komende Google I/O zullen we misschien meer zien van dit geheimzinnige toestel en weten we ook of hier de nieuwe versie van Android op zal draaien. Wel willen nog even benadrukken dat de informatie hierboven voornamelijk geruchten zijn die vanaf één anonieme bron afkomstig zijn. Nergens heeft Google of Motorola commentaar gegeven op deze geruchten.

Via: Androidworld

Geschreven door: Claudia Rahanmetan op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: x phone, Motorola

Nieuws headlines

Laatste reactie