Speciale versie van Windows 7 voor tablets

Microsoft is er van overtuigd dat Windows 7 ook op tablets een succes zal worden. Op de Computex hebben ze daartoe de komst van een special versie van Windows CE aangekondigd.Windows Embedded Compact 7 zoals het officieel heet is een speciale versie van Windows CE dat kort gezegd neerkomt op een uitgeklede versie van Windows speciaal bedoeld voor het gebruik in apparaten (embedded).
Deze embedded versie van Windows was ook in de XP tijd al zeer succesvol. Het is een besturingsysteem waarvan veel componenten door de ontwikkelaars naar keuze wel of niet geïnstalleerd kunnen worden en op maat geconfigureerd. Ook is het daardoor een besturingysssyteem dat op computers zonder harde schijf kan draaien. Het kan vanuit (flash)rom worden gestart.

Deze versie van Windows is bedoeld voor een multitouch gebruikersinterface, met ondersteuning voor  "panning"en "pinching". Ook zal het volgens Microsoft de volledige desktop browserfunctionaliteit krijgen, inclusief Flash, Silverlight en dergelijke. Ook belooft Microsoft een probleemloze integratie met Windows 7, smartphones en ander mobiele apparaten. Uiteraard zal er ook ondersteuning zijn voor het bekijken van Office documenten en het uitwisselen van informatie met Microsoft Exchange.

Een preview van het besturingyssysteem is te zien op Microsofts website. Duidelijk is dat Microsoft met deze Windowsversie de concurrentie aangaat met Android, MeeGO, Chrome OS, iPhone OS en andere Linuxderivaten.

Bron: Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags: