}
abonneren

SpaceVR komt dichterbij: satelliet volgend jaar de ruimte in

Krap twee jaar geleden schreven we voor het eerst over SpaceVR, het initiatief om een satelliet vr-beelden te laten maken in de ruimte. Volgend jaar is het eindelijk zo ver.

De plannen van de SpaceVR startup bleken in eerste instantie wat te ambitieus. De satelliet zou uitgerust worden met maar liefst twaalf camera's, en uiteindelijk aan moeten komen op Mars. Het doel om 500.000 dollar binnen te halen via crowdfunding, werd niet gehaald. 

Na een tweede campagne en daarnaast nog een flinke investeringsronde, kwam het project toch van de grond. Letterlijk, in 2017. De satelliet is omgedoopt tot Overview 1 en is nu uitgerust met twee 4K-sensoren. 

Baan rond de aarde

Met een capsule van SpaceX wordt Overview 1 in eerste instantie naar het International Space Station gebracht. Vanaf daar wordt de vr-sateliet in een baan rond de aarde geholpen, waar 'ie 360-graden foto's van zijn reis gaat maken.

Het team van SpaceVR blijft op de aarde achter om de beelden te ontvangen en ze samen te voegen tot virtual reality-materiaal, dat met vr-brillen te bekijken is. Later is er ook nog het doel om de beelden via een livestream beschikbaar te stellen.

Bron: SpaceVR

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: VR, spacevr

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI