abonneren

Sony's nieuwe Vaio Z-serie met Ivy Bridge

Sony heeft haar nieuwe Vaio Z-serie volledig vernieuwd. De komst van Ivy Bridge zorgt voor een geheel nieuwe Vaio Z notebook met nog krachtigere prestaties. De nieuwe Vaio Z is te koop vanaf 1500 euro, maar je kan hem configureren tot 3200 euro.

De nieuwe Vaio Z-serie notebooks zijn vervaardigd in een behuizing van koolstofvezel en aluminium en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De notebook weegt volgens Sony minder dan 1,2 kg en is dunner dan 17 mm.

Nieuwe Vaio Z: Snelste notebook ooit

Sony claimt - let op, niet wij dus - dat de Vaio Z de snelste notebook ter wereld is op dit moment. Dit dankt Sony aan de 3e generatie Intel Core quadcore-processors die bij enkele modellen zijn geïnstalleerd. Gecombineerd met de nieuwste derde-generatie SSD Flash RAID-drives kunnen gegevens razendsnel opgeslagen en geraadpleegt worden, aldus Sony.

Vaio Z: 3G en Power Media Dock

Het is mogelijk de nieuwe Vaio Z uit te rusten met 3G zodat je ook buiten kantoor en thuis toegang hebt tot internet. Verder is er de optioneel verkrijgbare Power Media Dock waarop de Vaio Z aangesloten kan worden. Hiermee breidt de capaciteit van het notebook zich uit. Zo heeft de notebook met de Power Media Dock de beschikking over een AMD Radeon HD 7670M videokaart (waarop maximaal 4 schermen aangesloten kunnen worden) en een blu-ray drive.

Sony Vaio Z Power Medio Dock specificaties

Full HD Vaio Display Premium

Een aantal Vaio Z modellen zijn voorzien van een 'Full HD Vaio Display Premium' 13,1 inch scherm (33,2 cm). Dit scherm biedt volgens Sony diepere kleuren, een wijdere krijkhoek en is uitgerust met antireflectietechnologie waardoor je ook met het notebook in de zon kan werken.

Sony Vaio Z is geen ultrabook

Bijzonder is dat de nieuwe Vaio Sony Z alles biedt wat een ultrabook ook biedt. Superdun, licht gewicht, lange accuduur en razendsnel opstarten en ontwaken. Toch wordt door Sony de Vaio Z een notebook genoemd en geen ultrabook, waardoor Sony de vrijheid heeft af te wijken van Intel's eisen die gesteld worden aan een ultrabook.

Handige features van de Vaio Z

De nieuwe Vaio Z is uitgerust met een omgevingslichtsensor die de helderheid van het scherm automatisch dimt bij het werken bij weinig licht. Ook is het toetsenbord voorzien van achtergrond verlichting zodat je ook in het donker de toetsen kan blijven zin. Het geluid van het notebook wordt verzorgd door Sony's xLOUD- en Clear Phase-audiotechnologie. Ook kan er overgeschakeld worden Dolby Home Theatre V4. Verder kan de Vaio Z ook dienst doen als ‘altijd beschikbare’ lader voor je smartphone. Zelfs wanneer de computer uitgeschakeld is of zich in slaapmodus bevindt, kan via de juiste usb-poort de smartphone opgeladen worden.

Nieuwe Vaio Z specificaties

Model

VAIO SVZ1311Z9E

Processor

Intel Core i7-3612QM-processor

OS

Windows 7 Professional 64-bit met Service Pack 1

Geheugen

8GB DDR3 1333 MHz SDRAM

Drive

256 GB Flash SSD

Beeldscherm

33,2 cm (13,1”) VAIO Display Premium (1920 x 1080) met breedbeeldformaat (16:9)

Grafische kaart

Intel HD Graphics 4000 (AMD Radeon HD 7670M via de Power Media Dock)

Optisch station

Blu-ray Disc Drive op de Power Media Dock. Notebook zelf heeft géén optische drive

Overige

WLAN 802.11b/g/n; Bluetooth versie 4.0 + HS; dockingstation/usb-poort x 1 (deze poort ondersteunt USB 2.0/3.0-compatibele toestellen), usb3.0 met USB-lader (x1); HDMI out; stereoluidsprekers; HD-webcamera aangedreven door ‘Exmor for PC’ (1,31 megapixels); Web, VAIO en Assist-knoppen; toetsenbord en touchpad met gebarenondersteuning

Afmetingen (DxHxB)

Ca. 210 x 16,65 x 330 mm

Gewicht

Ca. 1,18 kg (met standaard meegeleverde batterij)

 

Nieuwe Vaio Z prijs en beschikbaarheid

Rennen naar de winkel voor de nieuwe Vaio Z zal vergeefse moeite zijn. Sony geeft in zijn persbericht namelijk aan dat de nieuwe Vaio Z alleen online te bestellen zal zijn in Sony's Online Shop. De nieuwe Vaio Z is beschikbaar vanaf eind juni en zal te bestellen zijn in verschillende configuraties. De maximale prijs is 3200 euro.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Vaio, Ultrabook, Ivy Bridge