abonneren

Sony’s enorme nieuwe top-smartphone lekt uit

De high-end smartphone die Sony waarschijnlijk op de CES zal presenteren is uitgelekt. Het gaat om de 5 inch grote Yuga en hij zal een full hd-scherm krijgen.

Sony heeft eerder al min of meer toegegeven dat het momenteel eigenlijk niet tegen het geweld van Samsung en Apple op kan. Maar Sony topman Dennis van Schie meldde wel ook dat er op de CES een Sony-smartphone geïntroduceerd wordt die zich wel degelijk kan meten met de smartphones van die twee tech-giganten.

Yuga

Die telefoon zal waarschijnlijk de Sony Yuga zijn. De telefoon is uitgelekt via de Russische website Mobile Review (website is met Google Translate enigszins te vertalen). Het scherm van deze telefoon is even groot als de vanmorgen aangekondigde Samsung Grand, namelijk 5 inch. De Yuga is echter wel een stukje sneller en meer high-end dan de Samsung Grand als we Mobile Review mogen geloven. Deze site heeft vaak gelijk gehad in het verleden.

Specs

De Yuga zou een quadcore Qualcomm S4 Pro (APQ8064) processor krijgen die op een kloksnelheid van 1,5 GHz draait. Verder heeft de zogenaamde ‘phablet’ een erg hoge resolutie, namelijk full hd en dus 1920x1080 pixels. Daarmee heeft de Yuga een haarscherp beeld met 440 pixels per inch. Dat is meer dan 100 pixels per inch meer dan de iPhone 5. Het toestel zou verder een 12 megapixel-camera hebben, 2 GB RAM hebben en draaien op Android Jelly Bean 4.1.2. De Russen hebben wel al opgemerkt dat de accuduur vrij kort is en dat de processor erg warm wordt tijdens gebruik. Maar ja, het kan goed gaan om een pre-productiemodel natuurlijk.

Vegas baby

In Las Vegas op de CES zou het toestel gepresenteerd worden. Die consumentenelektronicabeurs wordt begin januari 2013 gehouden. Als Mobile Review gelijk blijkt te hebben, worden de phablet-toestellen in 2013 steeds meer gemeengoed. Samsung begon met de middenmaat tussen telefoon en tablet met de Galaxy Note. Dit toestel bleek een stuk populairder dan de media destijds over het algemeen dacht.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Gelekt, Phablet, Yuga, ces 2013

Laatste reactie