abonneren

Sony's e-ink-horloge is de FES Watch

Sony's mysterieuze e-ink horloge blijkt al drie maanden op internet te staan. De FES Watch stond stiekem al op een crowdfundingwebsite. Sony bevestigt nu achter dat project te zitten.

Niemand had door dat de makers van het horloge eigenlijk bij Sony hoorden. 'Fashion Entertainments' blijkt Sony's nieuw opgerichte divisie te zijn. En de FES Watch is inderdaad een horloge van elektronisch papier, waarbij niet alleen het klokje maar ook de band van uiterlijk kan wisselen.

Productie

De makers ervan wilden nog niet openbaar maken dat Sony achter het horloge zit, om te kijken of er zonder die merknaam ook interesse zou zijn voor het product.

En dat was zo. Genoeg geïnteresseerden hebben inmiddels geld aan het project toegezegd. Daarmee kan het horloge de massaproductie in en de eerste leveringen worden in mei van 2015 verwacht, zo schrijft The Wall Street Journal.

Vlinderstrik

Het horloge is overigens geen smartwatch. Je kan er enkel de tijd op aflezen. De FES Watch wordt geleverd met 24 verwisselbare designs. Dat kun je doen door op een knopje te drukken, maar het horloge reageert ook op gebaren.

Sony wil de technologie ook inzetten om vlinderstrikjes en andere mode-accessoires te maken. Het horloge kost naar verwachting zo'n 140 euro maar is vooralsnog enkel in Japan verkrijgbaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags:

Laatste reactie