abonneren

Sony Xperia Z vanaf vandaag beschikbaar #mwc13

De waterdichte full HD-Androidtelefoon van Sony, de Xperia Z, is vanaf vandaag beschikbaar. Met dit toestel wil Sony weer een plek veroveren aan de top van het smartphonesegment en dat zal met deze specificaties zeker moeten gaan lukken.

De Xperia Z komt met een quad-core chipset met 1,5 GHz-processor, 2 GB aan RAM-geheugen, een 13,1 megapixel-camera en een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920×1080. De Xperia Z draait bij het uitkomen op Android 4.1 (Jelly Bean), maar zal al snel een update naar Android 4.2 (tevens Jelly Bean) krijgen. Het toestel is, net als Sony Xperia V, volledig waterdicht tot een diepte van 1 meter en is ook stofdicht. Aan de voorkant is het toestel volledig van glas, de achterkant is bedekt met een krasbestendige glaslaag. Daarnaast kan het toestel gebruik maken van LTE, de snelle variant van mobiel internet (4G) die momenteel al door KPN wordt uitgerold. Voor meer informatie over dit toestel, kun je deze AndroidWorld hands-on lezen.

Video

 

Beschikbaarheid en prijzen

De Sony Xperia Z ligt nu in de winkels liggen in Nederland voor een adviesprijs van  € 629,-. Het toestel zal hier in drie kleuren beschikbaar zijn, in het zwart, in het wit en in het paars.

Geschreven door: Claudia Rahanmetan op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: