abonneren

'Sony Xperia Z krijgt ook Google-editie'

In navolging van de Samsung Galaxy S4 en de HTC One komt er mogelijk ook een Google Edition van de Sony Xperia Z. Dit is een Sony Xperia Z, maar dan met de standaardversie van Android.
De Sony Xperia Z is het toptoestel van Sony op dit moment en de twee grote concurrenten, de HTC One en de Samsung Galaxy S4 gingen de Xperia Z al voor wat betreft de Google Edition. Een Google Edition van een smartphone zagen we het eerst tijdens Google I/O en wil zeggen dat er een pure versie Android op draait. Dit is Android zoals uitgebracht door Google, zonder grafische aanpassingen door een fabrikant. Wel worden er Google-applicaties als de Play Store en Gmail meegeleverd. Daarnaast zal het toestel geüpdatet worden door Google, hetgeen dus wil zeggen dat er de bezitters van, in dit geval de Sony Xperia Z GE, erg snel updates ontvangen en niet hoeven te wachten op de fabrikant.

Sony is al een behoorlijke poos bezig met een open source-versie van de systeemsoftware van de Xperia S en sinds kort ook voor de Xperia Z en Xperia Tablet Z. Jean-Baptiste Queru, een ontwikkelaar bij Google, begon met deze open source-versie en dit idee werd snel opgepakt en voortgezet door Sony. Sony zegt dat het werken aan een open source-versie naast goodwill van de community ook zorgt voor een snellere update naar nieuwe Androidversies. Het feit dat er al een werkende systeemsoftwareversie voor de Xperia Z is, zou een snelle release van een Google-editie van de Xperia Z mogelijk maken.

Beschikbaarheid

De Sony Xperia Z Google Edition is op dit moment niet meer dan een gerucht, maar dit nieuws wordt door dezelfde website gebracht die ook correcte informatie had over de Samsung Galaxy S4 Google Edition. De kans is dus redelijk aanwezig dat we binnenkort een Sony Xperia Z Google Edition gaan zien.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Xperia Z

Laatste reactie