abonneren

Sony Xperia Z 25 februari verkrijgbaar in Nederland

Het nieuwe topmodel smartphone van Sony, de Xperia Z, zal op 25 februari in Nederland te koop zijn. Voor snelle beslissers levert Sony er een hoofdtelefoon van 250 euro bij.

Nu.nl meldt dat Sony na navraag heeft laten weten dat de Xperia Z Android-smartphone van Sony op 25 februari te koop zal zijn in Nederlandse winkels. Het nieuwe topmodel van het Japanse bedrijf kan vanaf dinsdag 5 februari al gereserveerd worden. Consumenten die de telefoon in die periode al bestellen, krijgen volgens een woordvoerder van Sony een gratis Sony-hoofdtelefoon bijgeleverd ter waarde van maar liefst 249,95 euro.

Het nieuwe Android-vlaggenschip werd aangekondigd op de CES beurs in Las Vegas van een paar weken geleden. We plaatsen destijds al een hands-on-video met de Xperia Z in de hoofdrol.

Specs

De Xperia Z komt met een Qualcomm Snapdragon quad-core chipset met 1,5 GHz-processor, 2 GB aan RAM-geheugen, een 13,1 megapixel-camera en een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920×1080. De Xperia Z draait bij het uitkomen op Android 4.1 (Jelly Bean), maar zal al snel een update naar Android 4.2 (tevens Jelly Bean) krijgen. Het toestel is, net als Sony Xperia V, volledig waterdicht tot een diepte van 1 meter en is ook stofdicht. Daarnaast kan het toestel gebruik maken van LTE, de snelle variant van mobiel internet (4G) die momenteel al door KPN wordt uitgerold. De telefoon is verder 7,9 millimeter dik en is verkrijgbaar in zwart, paars en wit. De adviesprijs van de Xperia Z is 629 euro.

Bron: Nu.nl

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Vlaggenschip, Xperia Z, sony xpera z