abonneren

Sony wil iedere bril slim maken met deze wearable

Sony onthult vandaag zijn Single-Lens Display Module (SLDM), een wearable die nog het beste te omschrijven is als Google Glass zonder de bril. De zogenaamde control board en het schermpje zijn wel aan een bril vast te klemmen.

Het voordeel daarvan is dat je de gadget gemakkelijk opbergt in situaties waarin zo'n high-tech bril ongepast is. Dat is een van de voornaamste redenen waarom Google Glass nog niet zo'n groot succes is geworden. Het valt zo op. Daarnaast is Google Glass voor daadwerkelijke brildragers nogal onhandig.

Specificaties

SLDM beschikt over een elektronisch kompas, een versnellingsmeter en een touchsensor, waarmee de gadget te besturen is. Het geheel wordt aan elkaar gehouden door een witte band, die rond je achterhoofd loopt. Het geheel weegt slechts 40 gram. Opvallend genoeg spreekt Sony niet over een ingebouwde camera, ondanks dat die er in afbeeldingen wel op lijkt te zitten.

Het 0,23 inch OLED-schermpje heeft een resolutie van 640x400 en kan allerlei informatie tonen die het dagelijks leven wat makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een routeplanner. Die info wordt dan over je gezichtsveld geprojecteerd. Sony stelt de sdk beschikbaar, zodat derde partijen er zelf apps voor kunnen ontwikkelen.

2015

De gadget draait op een processor die 'vergelijkbaar is met smartphones' en bezit ook Bluetooth en wifi-functionaliteit. Sony toont de bril publiekelijk tijdens de International Consumer Electronics Show 2015, die begin januari wordt gehouden in Las Vegas. Wellicht krijgt de wearable dan ook een aantrekkelijkere naam.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: sldm, Glass