Sony: "Wacht met upgrade naar Windows 10"

Sony waarschuwt laptop-gebruikers vooral niet over te stappen naar Windows 10. Volgens de fabrikant is er nog te veel onduidelijk over het nieuwe besturingssysteem en hoe dat samenwerkt met Sony's hardware.
Dat meldt het bedrijf op zijn support-pagina. Daarin wordt aangeraden om nog niet te upgraden naar Windows 10 op Sony-hardware, zoals Vayo-laptops.

Compatibiliteitsproblemen

Windows 10 werd 29 juli uitgebracht, en is als gratis upgrade beschikbaar voor alle gebruikers van Windows 7 en 8. De eerste dag na de lancering waren al ruim 14 miljoen gebruikers over naar het nieuwe besturingssysteem. Dat ging niet bij iedereen goed, want sommige gebruikers klaagden over problemen met hun hardware. Dat betekent bijvoorbeeld problemen met drivers, waardoor de muis of het toetsenbord er zelfs mee kan ophouden.

"Momenteel zijn we de prestaties van producten van Sony met Windows 10 aan het testen", schrijft Sony op zijn site.

Maanden van tests

Hoewel Windows 10 pas een week officieel te downloaden is, test Microsoft het besturingssysteem al sinds oktober als Technical Preview onder ruim 5 miljoen gebruikers. Het is daarom frappant dat Sony nu pas (of nog steeds) zegt te testen op compatibiliteit.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: sony, windows