abonneren

Sony Vaio T, Sony’s eerste ultrabook

Het eerste ultrabook van Sony, de Vaio T, vormt geen uitzondering op wat we van Sony gewend zijn. Het is een elegant en compact notebook.

Sony heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van compacte en ultralichte notebooks. Het design van de Vaio T is bijzonder. Toch zit de fraai geborstelde metalen kast met een dikte 17,8 mm heel dicht bij de door Intel gestelde grens van 18 mm. Er komt van de Vaio T een 11 en een 13 inch variant.

De metalen kast van magnesium en aluminium is voor Sony bijzonder. Voor eerdere ultraportables gebruikte Sony altijd behuizingen van glasfiber-versterkte kunststof.

De Vaio T krijgt de gebruikelijke ultrabook-eigenschappen als supersnel opstarten en bescheiden energiegebruik. Sony specificeert voor de uitvoering met een ssd een werktijd van 9 uur op een acculading. Het gewicht van de 13 inch uitvoering is 1,6 kg.
De Vaio T bevat een Intel Core i3-processor (nog uit de Sandy Bridge serie) met Intel HD Graphics 3000 en 4 GB geheugen. Dat Sony nu nog met een Sandy Bridge-versie komt in plaats van een met een Ivy Bridge-processor is toch wel opmerkelijk.
Wlan b/g/n, bluetooth 4.0, usb2.0 en usb 3.0, hdmi en een webcam zijn aanwezig net als een multitouch touchpad. 

Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Ultrabooks, Vaio

Nieuws headlines

Laatste reactie