abonneren

Sony Smartwatch 2 onthuld

Sony heeft dinsdag naast de nieuwe Sony Experia Z Ultra ook een nieuwe smartwatch gepresenteerd, de Sony Smartwatch 2. Het horloge heeft meer mogelijkheden en beschikbare apps dan de eerste variant en is waterdicht.

De Sony Smartwatch 2 kan communiceren met alle smartphones met een Android-besturingssysteem. Met het horloge zijn e-mails, berichten en updates van bijvoorbeeld Facebook direct te bekijken zonder eerst naar de telefoon te moeten zoeken.

Waar bij de eerste versie van Sony's Smartwatch het commentaar vooral was dat er te weinig apps voor beschikbaar waren, zijn er nu gelijk diverse apps voor het horloge gelanceerd. Zo is er een app beschikbaar waarmee met het horloge op afstand foto's gemaakt kunnen worden met de aangelsoten smartphone, zodat er geen zelfontspanner nodig is. Ook kunnen eerder bekeken e-mails teruggelezen worden, zelfs wanneer de telefoon niet verbonden is met het internet.

Ook voor sportievelingen is de smartwatch een uitkomst: de Sony Smartwatch 2 is vuil- en waterdicht en kan gebruik maken van de Runtastic-app, waarmee hardloopresultaten bijgehouden kunnen worden.

De smartwatch komt tegelijkertijd met de Xperia Z Ultra uit, in het derde kwartaal van dit jaar. Over de prijs is nog niets bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Overig

Tags: