© CIDimport

Sony Smartwatch 2 onthuld

Geplaatst: 25 juni 2013 - 09:37

Aangepast: 17 november 2022 - 08:50

Redactie ID.nl

Sony heeft dinsdag naast de nieuwe Sony Experia Z Ultra ook een nieuwe smartwatch gepresenteerd, de Sony Smartwatch 2. Het horloge heeft meer mogelijkheden en beschikbare apps dan de eerste variant en is waterdicht.

De Sony Smartwatch 2 kan communiceren met alle smartphones met een Android-besturingssysteem. Met het horloge zijn e-mails, berichten en updates van bijvoorbeeld Facebook direct te bekijken zonder eerst naar de telefoon te moeten zoeken.

Waar bij de eerste versie van Sony's Smartwatch het commentaar vooral was dat er te weinig apps voor beschikbaar waren, zijn er nu gelijk diverse apps voor het horloge gelanceerd. Zo is er een app beschikbaar waarmee met het horloge op afstand foto's gemaakt kunnen worden met de aangelsoten smartphone, zodat er geen zelfontspanner nodig is. Ook kunnen eerder bekeken e-mails teruggelezen worden, zelfs wanneer de telefoon niet verbonden is met het internet.

Ook voor sportievelingen is de smartwatch een uitkomst: de Sony Smartwatch 2 is vuil- en waterdicht en kan gebruik maken van de Runtastic-app, waarmee hardloopresultaten bijgehouden kunnen worden.

De smartwatch komt tegelijkertijd met de Xperia Z Ultra uit, in het derde kwartaal van dit jaar. Over de prijs is nog niets bekend.

[Via: PCM]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000