abonneren

Sony 'presenteert' Xperia Z4

Sony heeft op nogal onceremoniële wijze het nieuwste Xperia-toestel gepresenteerd. Het bedrijf maakte de details over zijn nieuwe vlaggenschip bekend in een persbericht in het Japans. Het nieuwe toestel lijkt erg veel op zijn voorganger, maar zet vooral in op betere camera's, zowel aan de voor- als de achterkant.
Qua uiterlijk verrast de Z4 niet veel van de Z3. De standaard vierkant vorm wordt ook in het nieuwe toestel aangehouden. De rand van het toestel is nog steeds van metaal, al is het apparaat wel een klein beetje dunner (6,9 mm in plaats van 7,3). Qua schermafmeting blijft het toestel wel hetzelfde - er zit nog steeds een full-HD-scherm op van 5,2".

Betere frontcamera

De Z4 krijgt vooral een betere voorcamera. Die krijgt meer megapixels dan zijn voorganger (5 in plaats van 2,2). Bovendien zit er in de lens een optische beeldstabilisator in waardoor het beeld scherper moet worden, vooral tijdens videobellen of wanneer je veel met je armen beweegt.

Aan de achterkant behoudt de camera zijn indrukwekkende 20.7 megapixels, en heeft het toestel ook dezelfde lens als eerdere Xperia-toestellen.

Kleinere accu

De Z4 heeft verder een Snapdragon 810-processor. De accu wordt wat minder sterk dan zijn voorganger. Die gaat namelijk van 3,100mAh naar 2,930mAh. Dat komt met name door de dunnere behuizing.

Onceremonieel

Hoewel Sony zijn vorige toestellen nog met veel bombarie lanceerde, ging de presentatie van de Z4 nogal onceremonieel. Het bedrijf stuurde een persbericht rond in het Japans waarin te lezen staat dat het toestel deze zomer in het Aziatische land uitkomt. Ook het feit dat er geen lanceerdatum bekend is voor buiten Japan, geeft enigszins aan dat Sony zijn smartphonebranche op een lager pitje gaat zetten. Er gaan echter nog wel geruchten dat het bedrijf 'nog dit jaar' met alweer een nieuw toestel komt, de Xperia Z5. Daarover is echter nog niets zeker.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Xperia, Xperia Z4