abonneren

Sony presenteert ultieme 'selfie-telefoon'

We krijgen met z'n allen maar geen genoeg van de selfie, en daar heeft Sony handig op ingespeeld met de Xperia C3, een speciale 'selfie-smartphone'. Het toestel heeft allerlei handige functies die het het ideale selfie-apparaat maken.

Selfie-apps

Zo heeft de Xperia C3 een front-camera van 5 megapixels en een led-flitser. Ook op de achterkant zit een camera, van 8 megapixels. De telefoon heeft daarnaast een aantal apps die speciaal geschikt zijn voor het maken van zelfportretten, zoals Portrait Retouch, waarmee gebruikers bepaalde effecten op de foto kunnen zetten nog vóór zij de foto maken. Ook zit er een augmented reality-app op, waarmee de fotograaf zichzelf in een bepaalde omgeving kan plaatsen.

Specs

Daarnaast heeft de telefoon nog wat redelijke specs die het tot een prima toestel maken. Zo heeft het toestel een 5,5" scherm van 1280 x 720 pixels. De telefoon draait op Android 4.4, en ondersteunt bovendien twee simkaarten tegelijk. De binnenkant van het toestel valt dan weer wat tegen - de telefoon heeft een 1,2 Ghz quadcore-processor en 1 GB aan werkgeheugen.

De Xperia C3 verschijnt 'nog dit jaar', en komt in 3 kleuren op de markt: zwart, wit, en groen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: sony xperia c3, Xperia