abonneren

Sony presenteert twee nieuwe Xperia-smartphones

Er komen twee nieuwe Xperia-toestellen aan. Ze bevinden zich in het middensegment van de smartphone-markt.

Het gerucht dat Sony een middenklasser, de Xperia SP, zou gaan aankondigen is gebaseerd op juiste informatie. Sony heeft dit bekendgemaakt. Daarnaast zal het Janpanse bedrijf nog een Androidtoestel uitbrengen, de Sony Xperia L, die onder de Xperia SP wordt gepositioneerd.

Sony Xperia SP

De Xperia SP zal worden voorzien van een Qualcomm S4 Snapdragon MSM8960-chipset (dual-core) die geklokt is op 1.7 GHz. De Sony Xperia SP beschikt over een 4.6 inch HD Reality Display met 1280×720 pixels. Dit scherm wordt  ondersteund door de Mobile BRAVIA Engine 2, net als de Xperia Z en moet zorgen voor een betere kijkervaring door je content te analyseren en het beeld automatisch aan te passen. Aan de achterzijde zit een 8 megapixel-camera met de Exmor RS-camerasensor, 16x digitale zoom en autofocus. Het intern geheugen bedraagt 8 GB die uit te breiden is tot tot 32 GB. De accu heeft een capaciteit van 2370 mAh.

Verder is de Xperia SP geschikt voor 4G/LTE-internet, NFC en DLNA. De NFC-mogelijkheid kan via Sony’s One-touch sharing makkelijk content op je televisie, muziek en foto’s delen met andere apparaten. De Stamina-mode is ook op dit toestel aanwezig, dus wanneer het scherm uit is dan zorgt de Stamina-mode ervoor dat er geen gegevens worden opgehaald.

De behuizing bestaat uit een aluminium frame en net als bij de NXT-serie is er een doorzichtige balk aanwezig welke in te stellen is voor notificaties. Je kunt zelfs de verlichting zo instellen dat hij oplicht op de maat van je favoriete muziek. Het formaat is 130,6 x 67,1 x 9,98 mm en het weegt 155 gram.

Sony Xperia L

De Xperia L zal worden voorzien van een Qualcomm MSM8230-chipset (dual-core) die geklokt is op 1 GHz. De Sony Xperia SP beschikt over een 4.3 inch FWVGA-scherm met 854×480 pixels. Aan de achterzijde zit een 8 megapixel-camera met de Exmor RS-camerasensor, 4x digitale zoom en autofocus. Er is een speciale cameraknop aanwezig waarmee je binnen iets meer dan één seconde je telefoon van slaapstand naar camerastand doet gaan. Het intern geheugen bedraagt 8 GB die uit te breiden is tot tot 32 GB. De accu heeft een capaciteit van 1750 mAh.

Verder is de Xperia L beschikt niet over 4G/LTE-internet maar wel over Stamina-mode, NFC en DLNA. Sony’s One-touch functies en Stamina-modus zijn dus ook op de Xperia L te gebruiken.

Het uiterlijk van de Xperia L heeft veel weg van de Sony Xperia T. Het lijkt erop dat er onderaan het toestel een soort van notificatieled is geïntegreerd, geen doorzichtige balk zoals bij de Xperia SP, Xperia S en Xperia P. Het formaat van de Xperia L is 128,7 x 65 x 9,7 mm mm en het toestel weegt 137 gram.

Beschikbaarheid

De Xperia SP en Xperia L worden beide geleverd in de kleuren wit en zwart en de adviesverkoopprijs zal respectievelijk € 399,- en € 279,- zijn. Vanaf het tweede kwartaal zullen ze dan in de winkels liggen. Beide toestellen worden voorzien van Android 4.1.

Via: Androidworld

Geschreven door: Claudia Rahanmetan op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: xperia sp, xperia l