abonneren

Sony presenteert Sony Xperia Z Ultra

Zojuist heeft Sony de Sony Xperia Z Ultra officieel aangekondigd. Het is een smartphone met een 6.4 inch-scherm en... hij heeft de snelle Snapdragon 800-chipset. Een directe concurrent voor onder andere de Samsung Galaxy Mega, die 6.3 inch groot is.
 

De Sony Xperia Z Ultra doet zijn naam eer aan met een 6.4 inch 1080p-schem (342ppi), hetgeen voor een optimale entertainment-ervaring zal zorgen volgens Sony. Hij heeft een Triluminos-display, waardoor er heldere kleuren weergegeven kunnen worden. Verder beschikt de Xperia Z Ultra over een snelle Snapdragon 800-chipset geklokt op 2.2 GHz, de snelste mobiele chipset van Qualcomm op dit moment.

Door het formaat is deze 'smartphone' natuurlijk wel redelijk zwaar, namelijk 212 gram, maar ook erg dun met slechts 6.5mm. Aan opslag is er 16GB beschikbaar en de mogelijkheid tot uitbreiding met een microSDkaart. Aan RAMgeheugen wordt er 2GB meegeleverd. Aan de achterzijde vinden we een 8 megapixelcamera, aan de voorzijde 2 megapixel en het toestel zal draaien op Android 4.2. Het toestel is, net als bijvoorbeeld de Sony Xperia Z, water- en stofdicht. Om dit alles van stroom te voorzien, is er een stevige 3000 mAh-accu meegeleverd. Verder zit er NFC, MHL en Miracast in het toestel. 

 

 

Bekijk hier de video

Interessant is dat de Sony Xperia Z Ultra ook bediend kan worden met een stylus, maar er bijvoorbeeld ook een potlood gebruikt kan worden om te navigeren in het toestel. Ook zet Sony met de Sony Xperia Z Ultra in op het lezen op deze phablet, hierbij hebben ze gezorgd voor minder glans op het scherm. Ook over het bellen met dit toestel aan je oor heeft Sony nagedacht. Deze is daar misschien net iets te groot voor, dus er wordt een kleine Bluetooth-handset gratis meegeleverd waarmee je makkelijk kunt bellen zoals je gewend bent, die gekoppeld kan worden aan het toestel.

Beschikbaarheid en prijzen

De Sony Xperia Z Ultra zal in het zwart en wit verkrijgbaar zijn en beschikbaar in het derde kwartaal van 2013.

Op dit moment zijn de prijzen voor de Sony Xperia Z Ultra nog niet bekend.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: xperia z ultra

Laatste reactie