abonneren

Sony opnieuw vergaand gehackt

Sony is gehackt in een vermeende afpersingsoperatie. Ditmaal is niet slechts de gamingdienst PSN gekraakt maar zijn de interne computers van het bedrijf gecompromitteerd. Sony zou zijn IT hebben platgelegd.

Het gaat om de filmdivisie Sony Pictures waar hackers zijn binnengedrongen en volgens hun afpersingsmededeling informatie hebben buitgemaakt. De datadieven claimen financiële gegevens en bedrijfsgeheimen in handen te hebben. Ze dreigen die online te publiceren. Sony stelt in een officiële verklaring tegenover Deadline.com dat het momenteel een IT-kwestie onderzoekt. Volgens anonieme bronnen van onder meer The Next Web heeft Sony Pictures zijn hele IT-omgeving platgelegd. In een thread op forumsite Reddit melden diverse zelfverklaarde Sony-insiders meer details.

'Kan wel 3 weken duren'

Werknemers zouden van de IT-afdeling instructies hebben gekregen om alle interne computers uit te zetten, om WiFi op alle mobiele apparaten uit te schakelen, en om ook niet van buitenaf verbinding te maken met het Sony-netwerk of om e-mail te checken. Een enkele server zou zijn gehackt waarna de aanvallers zich door de hele IT-infrastructuur heen zouden hebben genesteld. Het oplossen van deze diepgaande hack zou ergens tussen een dag en drie weken kunnen duren, meldt een anonieme bron aan Variety.

Geschreven door: Jasper Bakker op

Category: Nieuws, Security

Tags: afpersing, datadiefstal

Laatste reactie