abonneren

Sony ontwikkelt Chrome OS-laptop

Het lijkt er op dat Sony bezig is een Vaio laptop met Chrome OS als besturingsysteem te ontwikkelen. Het Chromebook heeft een 11,6 inch display, wifi, bluetooth, usb-poorten, een sd-slot en een hdmi-uitgang.

Website Laptop Reviews ontdekte de Vaio VCC111 in een keuringsaanvraag bij de FCC. Het zou volgens de geruchten zelfs gaan om een apparaat dat op ARM gebaseerd is en een dual-core Nvidia Tegra 250 T25 soc moet bevatten. Deze bevat een dualcore ARM Cortex A9-processor. Tot nu toe hebben alle Chromebooks een Intel Atom processor.
Samsung en Acer zijn tot nu toe de eersten die een Chromebook uitgebracht hebben. Een Chromebook leunt zwaar op een cloudverbinding zowel voor de apps als voor de data. Een van de bezwaren tot nu toe is dat Chrome maar één venster gebruikt. Google werkt aan een toepassing die meerdere vensters mogelijk maakt: de Chrome OS window manager. Deze wordt Aura genoemd en maakt over elkaar vallende vensters mogelijk. Hiermee krijgen gebruikers op termijn meer een traditioneel windowsgevoel. Aura wordt nog ontwikkeld. Het is nog niet bekend wanneer dat wordt uitgebracht. Wellicht dat de introductie van het Vaio Chromebook en Aura samenvallen?

Bron: ARS

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: